Comfortzone, vasthouden aan het vertrouwde, en conditionering zit in zoveel meer dan dat je op het eerste ogenblik denkt.Ook ik betrap mezelf er soms op wanneer ik iets denk, of zeg wat eigenlijk een oude waarheid is die ik heb meegenomen zonder stil te staan of deze nu nog van waarde is, of deze nog klopt in mijn huidige situatie, in het Nu. Van de kleine dingen, naar de kapper gaan waar je al jaren naartoe gaat, de merken beleg die je op je boterham smeert, de tandpasta die je al jaren gebruikt, levensmiddelen die je niet eet omdat je deze niet lust, eigenschappen van jezelf die je denkt te hebben: Ik ben een slechte slaper, ik krijg veel puistjes van chocola, ik ben overgevoelig voor...

 

ik ben een moeilijke eter, ik hou niet van dansen, en vul het zelf nog maar aan met meer van dit soort 'waarheden'  Wanneer je jezelf iets hoort zeggen, sta dan eens stil en ga bij jezelf na of dit nog klopt, of waarom je vasthoudt aan een bepaald idee over jezelf, of waarom je bij een bepaald merk blijft. 

Wat weerhoudt je ervan om het te veranderen?

Alles wat jij continu herhaald in je hoofd, gedachten welke meerdere malen herhaald worden, worden waarheid. Doordat de energie afkomstig van de gedachte zich uiteindelijk gaat vertalen via je lijf, en via je omgeving. De kracht van gedachten is groot. Even een klein voorbeeld om je te laten zien wat ik bedoel: Ga lekker ontspannen zitten, beide voeten op de vloer. Sluit je ogen, en haal je nu een citroen voor de geest.

Zie je hem voor je? Die gele vrucht met zijn bobbelige schil.. Stel je nu voor dat je hem doorsnijdt. Je hebt nu twee helften, er druppelt wat sap op je vinger. Je likt het zure sap van je vinger af. Dan neem je in gedachten een van de helften, en snijd hier een schijfje vanaf. Dat schijfje snijdt je in tweeën zodat je twee partjes hebt. Breng nu een van de partjes naar je mond en zuig het sap eruit. Wat merk je? Trekt je mond samen? Begint er speeksel te vloeien? Voel je misschien dat je ogen samenknijpen? En er is geen citroen te bekennen, alleen in je gedachten.

Doordat jij dát wat je denkt ook uitstraalt en daardoor ook datgene naar je toetrekt ben jij volledig verantwoordelijk voor de leefsituatie waar jij nu in zit. En kun jij volledig de keuze maken om het roer om te gooien, om te gaan kiezen voor zelfliefde en heling.  Je verbonden te voelen met al wat is, in onvoorwaardelijke Liefde.  En dat begint met zelfreflectie, je blik niet meer naar buiten, op je omgeving richten, maar naar binnen, naar jezelf.

Wat denk ik, wat voel ik, hoe ervaar ik dit, wat wil ik, wie ben ik?

Onder al die opgelegde waarheden, onder al die meningen, onder al die labeltjes, onder die merk kleding, onder alles wat jou juist afgescheiden houdt van Eenheid, zit een ziel, die net als ik gekozen heeft om hier op aarde bepaalde levenservaring op te doen, en bepaalde lessen te leren heeft in zijn leven om zo tot een ruimer bewustzijn te komen. Om te ervaren hoe het is om je verbonden te voelen met al wat is, om onvoorwaardelijke liefde te voelen, om onvoorwaardelijke Liefde te geven en te ontvangen. Om van alles en ieder te houden, zonder verwachtingen, precies zoals hij is. En dat begint eerst bij jezelf.. Wie ben jij? Wie ben jij echt? En wat gun jij jezelf?

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees