Wet van Vacuüm een onderdeel van Gedachten Kracht. Net zo werkzaam als de Zwaartekracht! Stel; Er staat een kopje op tafel. Kan er op diezelfde plek iets anders neergezet worden? Nee toch? Stel; Er staat een auto op een parkeerplaats. Kan er op die parkeerplaats een andere auto gezet worden? Nee!!! Wanneer wel? Zodra je weghaalt wat er al op die plaats staat. Simpel is dat. Je kan er iets anders voor in de plaats neerzetten. Een vaas ipv een kopje, of een motor ipv de auto. Dat is de wet van Vacuüm. En die wet, kan je op nog veel meer interessante manieren toepassen. Kijk eens rond in je huis. Wat staat er allemaal wat je niet meer wilt, omdat het aan vervanging toe is, maar je het ‘nog bewaart’ omdat je geen vervanging hebt?


Hoe zit het in je ‘vrienden kring?’ Met wie blijf je omgaan terwijl het eigenlijk niet meer zo klikt? Welke ouderwetse opvattingen belemmeren je om verder te groeien? Zo lang je mensen, dingen of bepaalde energie in je leven houdt, komt er geen ruimte voor nieuws. Dat is de wet van vacuüm. Zodra je weg geeft wat je ‘over hebt’ niet meer gebruikt of weg gooit omdat je iets anders wilt, komt er ruimte voor iets anders. Het is bijzonder maar het werkt écht zo! Ik heb het zelf uitgeprobeerd.

Toen ik las over de wet van vacuüm, dacht ik, wat zal ik weg doen omdat ik het al jaren niet meer wil, maar vast blijf houden…ik heb echt heel erg veel opgeruimd, weg gegeven en weg gegooid. En nog ligt het huis vól. (althans, zo ervaar ik het) want, er komt op één of andere manier steeds wel weer iets bij. De vacuüm-wet gaat wéér over energie. Alles is tenslotte energie dat weet je nu wel, na het lezen van al mijn Kracht-Lessen! Wanneer je telkens geconfronteerd wordt met dingen waarvan je los wilt komen, maar het wel bij je blijft houden, blijf je in de negatieve-vibratie van dat oude stuk. Daardoor zal je automatisch dingen, mensen en energie blijven aantrekken die je niet meer wilt. Zodra je jezelf ontdoet van die energie, kan er andere energie gaan stromen en naar je toe komen.

Probeer het maar eens uit; kijk eens goed in je kleding kast wat er weg kan. Geef het weg, aan wie het wel wil en houd alleen wat je nog wel zal dragen. Door te geven, zal je ook ontvangen. Je kunt niet iets krijgen als je zelf niet bereid bent om iets weg te geven. Maak je kast schoon en je zal zien, dat binnen korte tijd je kast zich weer zal vullen. Vertrouw daar op! Je zal dingen krijgen, of er zal ruimte voor je komen om nieuws te kopen. Geloof me, je zal je verbazen!!

Waar het uiteindelijk om gaat bij de wet van vacuüm, is dat je ruimte blijft maken voor het goede wat je verlangt. Laat het oude los voordat je ruimte maakt voor het nieuwe. Het leuke is; aan de ene persoon geef je iets weg, en van iemand anders krijg je iets. Blijf het zo zien! Blijf onvoorwaardelijk geven! Wanneer je geeft aan iemand, omdat je ook van die persoon iets terug wilt, zit je in de verkeerde energie. Dan geef je voorwaardelijk. Dat is heel iets anders!

Zo ook met ideeën, denkbeelden en gewoonten. Je zal eerst oude overtuigingen op moeten ruimen, (bewust van worden) voordat je ruimte ‘in je hoofd hebt’ hebt voor nieuwe overtuigingen. Twee overtuigingen door elkaar heen kan je verwarrend maken of besluiteloos. En dat maakt weer dat je afgehouden wordt van het tot stand brengen van grote nieuwe dingen in je leven. Vervolgens maakt dat je onzeker…

Zorg dat je voldoende vertrouwen hebt in dat wat je wilt, er voor wilt gaan ook goed komt. Want zodra je in de twijfel en onzekerheid komt, houd je onbewust alles tegen. Weer die Gedachten Kracht! Wat is dat toch sterk, zonder dat we het door hebben…

Ik wens je veel plezier met opruimen en weg gooien!


Succes!

 

Lees ook:

 

Bron: Esther Buijs

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees