Wij allen zijn Eén, de wereld, de oceanen, de landen, het universum, de mensen. Het verschil zit hem in de frequentie. Daardoor materialiseert het op een andere manier, het ziet er anders uit. Wij zijn allemaal ontstaan vanuit de energie uit het universum, daarom kan het niet anders zijn, dat wij allen één zijn. Toch is er veel verschil in de wereld, rassen mensen, soorten land, ander water, er is regelmatig veranderlijk weer en toch komt het allemaal vanuit een zelfde bron.

 Eenheid in zeeën

Neem als voorbeeld; de oceanen. Er zijn op aarde verschillende zeeën en oceanen. Het lijkt allemaal hetzelfde, het is ‘een massa water’. Wanneer je vanaf een afstand naar de aarde kijkt, zie je geen verschil. Misschien nuances in kleur donker en lichter, maar dat is het dan ook wel. Het is een Eenheid. Alles loopt in elkaar over. Zodra je dichterbij komt is er wel degelijk verschil.  De ene zee is warmer dan de andere, de ene oceaan is zouter en ruikt anders dan de andere, of er leeft meer plankton.

Wanneer je goed kijkt zie je veel verschillen! Maar zodra je nog beter en dieper kijkt naar de zeeën en oceanen zijn ze weer hetzelfde. Dan zie je weer de Eenheid! Alle zeeën bestaan uit water, zout, algen, zand enz. Het verschil zit alleen maar in de verhoudingen qua ingrediënten en temperatuur. Daarom is het mogelijk dat er in de ene zee koraal groeit met veel gekleurde vissen en in de andere zee walvissen en zeehonden. De ene zee heeft dus de ene frequentie en de andere zee een andere frequentie, wat zich manifesteert in de inhoud. 

Eenheid in mensen

Zo ook met mensen. Wij zijn allen Eén. Als je van een afstandje kijkt zie je geen verschil. Misschien hier en daar wat kleur verschil, maar dat is het dan ook wel!

Zodra je dichterbij gaat kijken, dan zie je veel verschillen! De man-vrouw variatie. Ook uiterlijk en innerlijk verschillen mensen enorm. Daar zijn vele variaties op te verzinnen qua temperament, aangeleerde overtuigingen en emoties. Wanneer je dieper gaat kijken, zijn we weer allemaal hetzelfde. Van vlees en bloed! En kijk je nóg dieper dan zie je dat we allemaal een ziel hebben.

Alhoewel de ziel van ieder wezen op deze aarde is opgebouwd met dezelfde ingrediënten;  Pure liefde, licht, zuiverheid, mededogen, kracht, onvoorwaardelijkheid, zijn het de omstandigheden waardoor sommige zielen zich op een andere manier manifesteren. Net zoals de oceanen meedogenloos kunnen zijn bij een orkaan.  

We denken dat we allemaal anderen zijn. Dat we ‘los’ van elkaar zijn. Daarom zijn er zo veel mensen eenzaam. Eigenlijk zijn we vergeten dat we allemaal bij elkaar horen. Dat we één zijn. Vanuit die eenheid vormen we één geheel; de Mensheid.


Eenheid in frequentie

Omdat we allemaal een andere frequentie hebben klopt het dat we ons bij de ene persoon fijner voelen dan bij de ander. Bij wie je frequentie meer gelijk is heb je meer verbinding dan met wie je geen zelfde frequentie hebt. Je levenslessen komen toch wel, maar met gelijkgestemden voel je je veiliger daarin en lijkt het gemakkelijker/sneller te gaan.

Daarmee kom ik weer terug op het voorbeeld van de oceaan. Vermeng je de verschillende soorten water of maak je de temperatuur anders in een zee, dan gebeurt er iets met die zee. Een bepaalde levensvorm kan niet meer overleven! Alleen al omdat de frequentie verandert. Er zal uiteindelijk een andere levensvorm ontstaan in die aangepaste zee. Maar dat heeft een tijdje nodig.

 

Eenheid in zielen

Wij mensen hebben allemaal een andere ziel, en net als in de zeeën kan doordat we daarin verschillen, er bij de ene het ene groeien en ontwikkelen en bij de ander het andere. De ene heeft talent voor dit en de ander weer voor dat. Op deze manier is het van belang dat we samenwerken en een eenheid vormen. Dat is de Kracht! De ene zielengroep zorgt voor bepaalde ontwikkeling en levenslessen en de andere zielengroep zorgt weer voor andere ontwikkeling en levenslessen. Daarmee is niemand meer of minder, beter of slechter, nee, we blijven altijd gelijkwaardig!

Wanneer je kijkt naar de opbouw van de zee; de verschillende ingrediënten, om het als eenheid te laten manifesteren, zout, algen en het water, zo kan je ook bij de mensen de zielen onderverdelen. Alle zielen hebben een rol, niemand is overbodig en tezamen vormen we een eenheid. Tezamen vormen we de Kracht!

Mis je een bepaald onderdeel, dan kan het geen zee zijn, of vormt het een ander soort zee, waar weer iets anders groeit en bloeit.  Juist door de verschillen in de zeeën zorgt de natuur ervoor dat alles er is wat we nodig hebben. Zonder de verschillen in de zeeën, zouden we heel wat minder natuur, voeding en weersveranderingen hebben. Juist het verschil creëert de kracht en compleetheid!

Zodra we als mens eenheid vormen en de handen ineen slaan om met elkaar te groeien, elkaar te helpen, kunnen we als mensheid grote dingen bereiken! Op dit moment wordt de mensheid nogal veel beïnvloedt door 3D energie. De ego energie. Het maakt mensen competitief en helpt elkaar tegen te werken. Dat is best jammer! Werken vanuit de 5D energie, meer vanuit eenheid en minder vanuit ego, kan de mensheid veel opleveren.

 

Eenheid in een zielengroep of je zielentweeling

Hoe kan je dat dan herkennen? Een zielengroep of zelfs je zielentweeling? Als voorbeeld kom ik weer terug op de oceanen! Stel je voor dat elke oceaan en zee een andere zielengroep is. We zijn dan wel allen één en stromen in elkaar over, maar in de ene zielengroep (oceaan) is het klimaat beter voor de ene levensvorm dan in de andere zielengroep. De oceanen zijn, zoals ik al eerder zei, opgebouwd uit verschillende onderdelen; zout, algen, en zand. Zo ook de verschillende zielen; de ene ziel is wat meer een algje en de andere is wat meer het zout. Misschien een gek voorbeeld, maar wellicht snap je het nu wel makkelijker! En tezamen vormen we de eenheid van de mensheid!

 ….Maar dan nog het fenomeen zielentweeling! Want dat is echt een prachtige vorm van eenheid!
Visualiseer nog eens korrel zout voor je; Wanneer je iemand tegenkomt die op dezelfde manier geslepen, gesleten en gevormd is in de verschillende levens net zoals jij, maar dan tegenovergesteld, (vanuit mannelijke energie of juist vanuit vrouwelijke energie) en het past in elkaar als een puzzel, dan heb je een zielentweeling te pakken!

Stel je eens voor dat een zoutkorrel geslepen wordt, het kan er dan uitzien als een diamantje! Het kleurenpalet wat tevoorschijn komt zodra het licht erop valt, is hetzelfde als dat van je zielentweeling. Maar wel exact omgekeerd. In spiegelschrift zou je kunnen zeggen. Dat is Yin-Yang en dat is de eenheid die daarin ontstaat. Het Man-Vrouw deel komt bij elkaar, je vult als het ware het kleuren palet op bij de ander waardoor de kleuren verdiepen, meer verzadigen. Daardoor heeft de ander meer toegang tot dat deel van zijn ziel wat ie eerst niet (meer) bij zichzelf herkende. Het heeft overigens niets te maken met mannen en vrouwen, want ook twee vrouwen kunnen de mannelijke en vrouwelijke energie bij elkaar aanvullen zo ook met twee mannen.

Zodra je een zielentweeling verbinding aan kan gaan, eenheid kan vormen met elkaar, kan je ook iets in je zielengroep betekenen.  Elke zielengroep heeft iets anders te volbrengen op deze wereld en elke zielengroep kan de eenheid aangaan met elkaar. Je kan als een losse druppel blijven functioneren in een klein groepje, dat is prima, maar je kan je ook aansluiten bij anderen, om zo meer kracht te creëren in een grotere zielengroep.

Ik denk dat het van deze tijd is dat zielengroepen elkaar opzoeken. We schuiven steeds meer naar de 5D energie. En er is zo veel te doen op de aarde om de aarde te helpen, dat we met zijn allen er goed aan doen een stuk bewuster te worden. Binnen een zielengroep kan je bijzondere dingen van elkaar leren. Doordat de ene opstaat en daardoor de ander iets leert, krijgt de ander de kans om ook op te gaan staan en iets anders aan de anderen in de groep te leren. Het is het groeps-groei effect. Je lift als het ware elkaar. Dat is het mooie van de 5D energie! Wanneer jij je licht laat schijnen op de ander, help jij hem ook zijn licht te zien.

Niet meer vanuit concurrentie de strijd aangaan, nee, vanuit eigen kracht, de handen ineen slaan en elkaar de levenslessen overbrengen en van elkaar leren! Dat is Eenheid! Dat is Kracht!

Binnen een zielengroep heb je doeners en volgers. Prima! Je zal altijd een eigen individu zijn. Je hebt de algjes en de zoutkorrels, het zand en het water, we hebben van alles nodig om één geheel te vormen. Eénheid!

Liefs Esther Buijs

 

Lees ook:

 

 

Bron: Esther Buijs

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees