Alles is energie. Woorden, kleuren, mensen, …overal ligt een bepaalde ‘kracht’ in verscholen. Dat kan zowel negatief als positief zijn. Een simpele logica zal je doen laten beseffen dat positieve woorden of mensen een heel andere energie hebben dan negatieve woorden of mensen. Maar zelfs wanneer je positief ingesteld bent, komt het regelmatig voor dat je negatief denkt. Of in ieder geval; dat er negatieve woorden door je gedachten schieten. Oordelen over anderen bijvoorbeeld!


Laatst deed ik een oefening met alleen maar gedachten; we stonden in een kring, één in het midden, 5 mensen er omheen. De opdracht was; stuur positieve gedachten naar de persoon in het midden. Op zich was dat fijn om te doen, en ook voor de ontvanger voelde dat natuurlijk prettig. Daarna was de opdracht; stuur negatieve gedachten naar die persoon. Wat mij hierin opviel was dat het ook voor mij heel erg onplezierig was om dat te doen; ‘nare gedachten naar iemand sturen’.

Dat de ontvanger het als onprettig ervoer, daar kan je je wel iets bij voorstellen! En hoewel ik deze oefening al wel veel vaker met verschillende groepjes heb gedaan, besefte ik mij toch weer, en voelde ik het heel erg, dat het ook voor mij heel onprettig is om negatieve gedachten te hebben. Ik voelde mij zelfs ‘niet lekker’ worden. (en zo slecht dacht ik nog niet eens hoor!!) Hoewel we de oefening maar kort deden, was ik erg blij dat we stopten en als afsluiting weer lieve woorden/ gedachten naar de persoon in het midden stuurden. Daar kreeg ik ook weer een portie prettige energie van en voelde mij gelijk weer goed.


Wat wil ik hier nu mee zeggen?

*Let op wat je denkt*! Je kan zo snel in een veroordeling naar iemand anders zitten, maar besef asjeblieft dat je jezelf daar ook enorm tekort mee doet. Én dus omlaag haalt. Dat is zo ongezond! Het maakt eigenlijk niet uit hoe de situatie is, of je nu gelijk hebt of niet, of je vindt dat het waar is wat je denkt, of wat dan ook. Zodra je negatieve woorden naar iemand stuurt, haal je je eigen energie omlaag. En dat doet véél met je! Meer dan je beseft.Situaties wanneer je onbewust ‘negatieve energie’ naar andere mensen (en dus naar jezelf) stuurt; bij het lezen of horen van slecht/naar nieuws, wanneer je boos op of teleurgesteld in iemand bent, wanneer je piekert over ‘wat er kan gebeuren’ (dat kan in duizenden verschillende situaties zijn), wanneer je een oordeel over iets of iemand hebt. En zo kan je nog wel meer situaties verzinnen.
Vandaar dat bijvoorbeeld het kijken of luisteren naar de nieuwsberichten tegenwoordig zo afgeraden wordt. Je kan behoorlijk geraakt worden in nieuwsberichten over mensen die jij nog niet eens kent, maar waar je je dan wel negatieve gedachten over vormt…..wil je dat?


“Wil je je gelijk of je geluk’ ?

Dat kan je in o zo veel situaties toepassen! Houd je energie hoog. En blijf in je eigen energie. Weet je wat ook veel energie kost? 'Dingen die je nog moet doen'. Uitstelgedrag, of, overbodige spullen in huis hebben. En ook, lijstjes maken in je hoofd! Het zorgt ervoor dat je hoofd, vergelijkbaar met je 'harde schijf' van je pc, vol komt te staan met heel veel informatie waar je niets aan hebt. Je harde schijf wissen helpt je pc sneller te maken omdat er meer ruimte komt. Zo werkt dat ook in je lichaam. Opruimen werkt heel goed je hoofd helder te maken en meer energie te krijgen. Haal de lijstjes uit je hoofd door het op te schrijven, doe elke dag een klusje wat je eigenlijk niet zo leuk vindt. Ruim je huis op en laat de frisse wind er eens doorheen waaien. Gooi lekker veel weg!! Je krijgt er een flinke portie energie voor terug, dat zal je zien.

Hoe kan dat? Alles is energie. Overal kleeft een herinnering aan, of houdt je in een bepaalde situatie. Zoals denken dat je iets moet doen en dat vervolgens blijven bedenken, maar niet gaan doen!! Je energie gaat dan onbewust telkens weer naar die situatie, waardoor je niet in je eigen energie bent. Dat kost je erg veel energie. In je eigen energie blijven is belangrijker dan jij beseft!

Tot de volgende KrachtLes,
liefs, Esther Buijs XX

 

Lees ook:

 

 

 

Bron : Esther Buijs

 

 

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees