De mannelijke vrijheidswonde is een poging in dualiteit om zijn gevoel van authoriteit, dat hij had wanneer hij in eenheid was met zijn vrouwelijke, terug te krijgen. De vrouwelijke veiligheidswonde is dan weer een poging in dualiteit om haar gevoel van creatie kracht, dat ze had wanneer ze in eenheid was met haar mannelijke, terug te krijgen. Wanneer het mannelijke (de man) een was met het vrouwelijke (de vrouw) had hij authoriteit over zijn eigen bestaan en daardoor was vrijheid compleet niet aan de orde aangezien er geen vrijheid/slavernij dualiteit bestaat in eenheid.

 

 

Dit geldt ook voor de veiligheid waar het vrouwelijke in dualiteit naar streeft. Het dualistische systeem van veiligheid/onveiligheid is niet bestaand in een wereld waarin jouw creatie kracht ten volle aanwezig is.Het mannelijke koos in eenheid met het vrouwelijke op welke intentie hij zou focussen en het vrouwelijke ondersteunde elke intentie met haar liefde en creatieve koesterende kracht.Het manifesteren van de creaties werden hier ook ondersteund door het mannelijke die het vrouwelijke diende en respecteerde. Het vrouwelijke en mannelijke creerden op die manier harmonieus.

In dualiteit worden vrijheid en veiligheid aangevoeld als concurrerende tegenstellingen waarin een grote hoeveelheid aan veiligheid altijd een vermindering aan vrijheid zal brengen of andersom terwijl in eenheid deze concepten zelfs niet bestaan. Het is ironisch dat in dualiteit de man vaak op intenties zal focussen die hem meer vrijheid zullen geven, daarmee bewijzend aan zijn vrouw dat hij niet capabel is om goede beslissingen te maken omdat deze beslissingen altijd situaties en gevolgen zullen brengen die haar pijn zullen bezorgen door haar ervaring van verminderde veiligheid.

Aan de andere kant zal het verlangen van de vrouw naar veiligheid de vrijheid van de man sterk beperken waardoor hij zich minder man zal voelen en op die manier ook pijn zal ervaren. Elk zijn een slachtoffer van de andere en alleen compromissen kunnen een gevoel van gelijkheid brengen in een volledig onbevredigende ervaring voor beiden. Hiermee deel je enkel de last van de pijn maar kom je niet in je volle kracht.  Als de man echt gelukkig wil zijn in dualiteit betekent dit een constant lijden voor de vrouw en omgekeerd. Zowel het mannelijke als het vrouwelijke in elke persoon moet de illusie zien van de concepten ‘vrijheid’ en ‘veiligheid’ als concepten die gezamenlijk kunnen bestaan in dualiteit. Het ene kan alleen behaald worden ten koste van het andere in elke situatie.

In eenheid echter worden deze concepten waardeloos aangezien ze slechts een schaduw zijn van de waarheid. Er moet een punt komen in het proces van zelfontdekking waarin beide tegengestelden volledig gezien worden voor het lege omhulsel dat ze werkelijk zijn zodat ze kunnen losgelaten worden waardoor de mannelijke authoriteit en de vrouwelijke creativiteit terug gebracht kunnen worden.

Om te starten moet zowel de man als de vrouw samen een beslissing maken om deze concepten los te laten. Als dit niet samen gebeurt wordt de pijn voor de kant die wel losgelaten heeft ondraaglijk aangezien deze dan niet meer vecht voor zijn of haar kant van de illusie. Op deze manier blijft het gevecht toch nog doorgaan met een grotere ‘winaar’ en ‘verliezer’.

Dus hier is de techniek om er als man en vrouw samen uit te komen. De vrouw moet haar nood aan veiligheid loslaten zodat ze haar man de vrijheid kan geven om zijn keuzes te maken. Dit zal haar sowieso pijn doen maar hierbij is het dan belangrijk dat de man zijn vrijheid gebruikt om de lessen te leren die zijn keuzes hen beiden brengen. De pijn van de vrouw dient als een soort van schijnwerper op de situaties die nog niet volledig begrepen zijn zodat deze getransformeerd kunnen worden dus het is belangrijk dat de man luistert naar de pijn van de vrouw zonder het weg te duwen zoals ook zij zijn keuzes en acties niet mag wegduwen.

De typische reactie van de vrouw is om de schuld van de pijn op haar man te steken en hem te dwingen om te stoppen met zijn acties maar dit zal ervoor zorgen dat ze beiden vast blijven steken in hun dualistische bestaan. Aan de andere kant is het een typische reactie van de man om haar pijn te negeren en te kleineren zonder te willen zien dat zijn acties en haar gevoelens een cocreatie zijn waarin hij wel degelijk verantwoordelijkheid draagt. Hier zullen ze eveneens blijven vaststeken in hun dualistische bestaan. Zij moet hem volledige vrijheid geven om zijn beslissingen te maken zonder dat haar pijn het overneemt en doet stoppen en hij mag zich niet verliezen in zijn vrijheid, lusten en gulzigheid zodat hij het volledige plaatje kan zien van elk van zijn intenties gebaseerd op afgescheidenheid.Zij toont hem wat zijn vrouwelijke kant voelt bij elke beslissing en hierdoor kan hij uiteindelijk leren om terug synchroon te komen met zijn vrouw en zo harmonieus te cocreeren.

Het is enkel in eenheid dat de man zijn volledige authoriteit om intenties te kiezen zal terug krijgen zonder dat zijn vrouw de neiging heeft om hem af te remmen en het is enkel in eenheid dat de vrouw haar creativiteit ten volle kan gebruiken samen met haar man zonder de pijn van onzekerheid. Beiden zijn dan compleet, heel en een en ze hoeven geen compromissen meer te stellen over hun waarheden of hun verlangen naar bepaalde ervaringen.

 

 

Gerelateerd:

 

Bron: Zielsontwaking & divinepollination

 

{fcomment id=2622}

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees