Gegroet Dierbaren, Jullie zien er zo levendig uit vandaag! Het is magisch voor ons om vanaf dit perspectief naar jullie te kijken te en de energetische veranderingen te zien die overal plaatsvinden. De magie is begonnen op planeet Aarde en jullie verschuiven je energie allemaal op een hele magische manier. En sinds het vandaag al een aantal keren voorbijgekomen is willen we met jullie praten over muziek. Welke rol speelt muziek in jullie leven?

 
Steve  Barbara

Meesterschap van Muziek

Op de meeste plaatsen beschouwen mensen muziek als iets voor op de achtergrond. Voor het grootse gedeelte hebben jullie muziek op jullie tijdlijn ondergebracht bij ‘entertainment’, en dat was jullie goed recht. Het interessante deel is dat muziek zoveel meer is dan alleen maar entertainment. Velen van jullie beschouwen jezelf als muzikaal, anderen vinden juist dat ze niet muzikaal zijn. Sommigen van jullie zeggen dat ze vals zingen en daarom dus maar afstand houden van muziek en niet hardop zullen zingen. Maar hebben jullie je ooit gerealiseerd dat als je ‘vals’ zingt of geen melodie kan volgen dat je, wat je nodig had om muzikaal meesterschap te behalen, als hebt gehaald in een vorig leven? Hier komt het werkelijk interessante van muziek; het cumuleert van leven tot leven. Er is geen goed of fout want het is de werkelijkheid zo dat je, als je een instrument oppakt dat je werkelijk boeit en je past, de expressie hebt om de vibratie van Thuis hier kunt creëren met je instrument.

 

De innerlijke Ritmes – Innerlijke muziek van Thuis.

Velen van jullie creëren muziek wanneer je praat, hoewel jij je er niet van bewust bent. Je denkt “ Ik doe dat niet want ik ben toondoof. Ik kan geen toon houden, en natuurlijk ga ik daarom niet zingen”. De waarheid is dat jullie allemaal diep in jezelf ritmes hebben die aan het veranderen zijn en dat opent de mogelijkheden van de mensheid om zichzelf op een hele ander manier te gaan zien. De magie is begonnen dierbaren. Stel je voor, vroegere tijden, ver voordat jullie geschiedenis opgeschreven werd, die vroegere mensen maakten geluid. In het begin deden een aantal botten prima dienst als ritme instrument.

Jullie hebben geleerd om op die manier te communiceren en jullie hebben dat op verschillende manieren in verschillende culturen gebruikt terwijl jullie als mensheid evolueerden. Vervolgens begonnen jullie te werken met noten en werden jullie je bewust van de reikwijdte van je eigen stem. Jullie vonden of maakten instrumenten die, op zijn minst, een heel klein beetje energie van thuis weergaven. De muziek die jullie steeds horen is muziek van Thuis. Dat is het mooie deel van wat jullie aan het doen zijn, het nabootsen van en het proberen te reproduceren van die innerlijke verbinding, de innerlijke muziek van Thuis. Het creëren van een harmonie gebeurde toen er meer dan twee van jullie samen kwamen. En dat was het feitelijke begin van het harmonisatieproces; het harmoniseren van je eigen muziek met anderen werd het begin van de toonlader.

Dierbaren, toonladders bestonden niet, totdat jullie probeerden samen te komen. Dat is de reden waarom ze er überhaupt zijn, zodat jullie in staat zouden zijn om zo nu en dan de harmonisatie te raken. En dat heeft geleid tot alle muziek die jullie nu horen. We vertellen jullie dit omdat op jullie planeet muziek op het punt staat te veranderen en verschuiven.

 

Ritme veranderen en imperfecte toonladders.

Jullie evolueren rap als spirituele wezens die dit spel van mensheid zo goed spelen. Terwijl jullie evolueren zullen de dingen die je wel en niet leuk vindt om je heen ook snel veranderen. Het is een wonderschoon proces om te bekijken, voor ons, en we zullen het met jullie delen zodra we verder in deze verandering zitten. Jullie zullen dingen gaan horen die een beetje uit de toon klinken, met name als het gaat om zaken die met ritme te maken hebben. Als je bijvoorbeeld met een lied werkt dat een vierkwartsmaat heeft en je start een ander lied met vierkwartsmaat, die dan ineens een vijf-maat heeft, dan valt dat op, op een zodanige manier dat het je bijna afleid wordt van waar je mee bezig was. Je zult dat niet als muziek zien, je denkt waarschijnlijk dat er iets verkeerd is. En dat is wat nu binnenkort de verandering is als je de variatie in ritmes ziet, die dan de nieuwe norm zullen worden. Niet alleen de ritmes, maar jou muziek in z’n algemeenheid, verschuift, en uiteindelijk zullen jullie toonladders een nieuwe basis vinden.

De toonladders zijn het moeilijkste gedeelte. Het is niet dat jullie de technologie niet bezitten, immers jullie kunnen perfect de hoogste en laagste noot die jullie hebben, vangen en in segmenten verdelen, maar als je ze speelt klinkt het verschrikkelijk. Waarom?

Waarom klinkt het verschrikkelijk als je alles verdeeld in perfecte segmenten? Het klinkt niet echt verschrikkelijk dierbaren, het heeft simpelweg niet de volledige rijkdom van de harmonie van de boventonen van het ene instrument, die toevoegen aan de boventonen van het andere instrument en het eindstuk waarin het allemaal samenkomt. Want om dat mogelijk te maken heb je imperfecte toonladders nodig.

Kijk naar je piano of keyboard en je zult zien dat er een noot mist, minimaal een. Het zal je opvallen dat op andere plekken de perfectie van de muziek het vraagt dat de toonadders imperfect gemaakt moeten worden. Want alleen dan kan het menselijk oor dit oppikken om het ongeveer te laten klinken als de energie van het licht dat je altijd hoort in de muziek van Thuis. Dit zijn dus fascinerende tijden voor diegenen die zichzelf als ‘niet muzikaal’ hadden bestempeld in dit leven. We vragen jullie begrip te hebben voor het feit dat, hoewel je niet perse een zangcarrière na hoeft te streven, het ritme van ~de toon van~ je stem, de muziek diep binnenin jou naar boven haalt en laat horen. Dierbaren, het helpt ook om contact met iedereen om je heen te maken.

 

Cumulatieve Muzikale Vaardigheden.

Het andere deel hiervan is dat je muzikale vaardigheden cumuleren (opstapelen) over de levens heen. Als je erg had studeert als een musicus en dan plotseling sterft, verlaat je dat leven. Als je dan terug komt moet jij je lichaam nog steeds trainen op waar dingen zijn, maar de rest zal snel en natuurlijk naar je toe komen. Over het algemeen, pak je de draad op waar je gestopt was in je vorige leven en in de vorige expressie van muziek. Jij noemt het ‘muziek’ maar Thuis geven we het geen naam omdat het zo onderdeel is van ons dagelijks leven. We hebben er zelfs geen woord voor om het als iets ‘aparts’ te identificeren, omdat het onderdeel van ons is. Dat gaat hier op aarde ook gebeuren.

 

Herdefiniëren van de plaats van Muziek in je leven

Door de vele veranderingen in technologie hebben jullie nieuwe manieren gevonden om muziek op te slaan en te verspreiden. Omdat jullie het geloof aanhangen dat alles op internet gratis moet zijn, leiden veel musici honger op deze planeet omdat ze geen droog brood kunnen verdienen met hun muziek. Velen kunnen het zich niet eens veroorloven om in de muziekbranche te zijn. Dit is een verandering in hoe jullie zaken zien in deze wereld en het is fascinerend. In het begin was alles op internet gratis. Maar is het werkelijk ‘gratis’? Is het niet frustrerend als je een stuk muziek download en ongemerkt heb je een virus op je computer? Het gebeurd keer op keer dierbaren, en daarom is niets gratis op internet, gewoon omdat er altijd een reden is om dingen te doen. Je krijgt advertenties of er wordt een product op je computer gedownload dat je eigenlijk niet wilt. Hiermee omgaan is de uitdaging waar de mensheid doorheengaat op het moment dat jullie nu de plaats van muziek in jullie leven aan het herdefiniëren zijn.

Op dit moment hebben jullie vele distributiesystemen en het is vrij eenvoudig om een brede muziekkeuze aan te boten. Jullie zijn eraan gewend dit te ontvangen en om hiermee de energie diep in jullie zelf te laten ontwaken. Jullie zullen ook manieren vinden om deze vorm van licht te verankeren. Voor ons is er niets triester dan om een muzikant te zien die eindelijk zijn muziek heeft opgenomen maar die nooit gehoord zal worden. De verandering in de manier waarop jullie denken over muziek begint te veranderen, en dat is mooi voor ons om te zien.

Het is voor velen van jullie een redelijke uitdaging, met name diegenen onder jullie die live muziek maken. Het mooie van muziek is, is dat het zo geïntegreerd is in jullie zijn. Het is de muziek die je zal herinneren aan Thuis en je zult oplichten als het hoort. Je kunt je innerlijke energie gewoon veranderen door naar muziek te luisteren, het is magisch. Jullie hebben gevraagd, en, een brede variëteit van muziek zal, binnen niet al te lange tijd, voor jullie beschikbaar zijn. Dierbaren, jullie hebben manieren om jezelf en anderen te helen met muziek.

Jullie zijn allemaal muzikanten

En hoe zit net nu met diegenen onder jullie die zichzelf toondoof noemen? Wij houden daarvan, van jullie, gewoon omdat wij dit waarlijk magisch vinden. Het betekent heel simpel dat jullie niet in staat zijn om te harmoniseren op dezelfde manier als de anderen. Het betekent niet dat jullie geen oor voor muziek hebben, of dat jullie geen innerlijke drijfveer voor muziek van Thuis hebben, die altijd door je heen pulseert. Want wie heeft de muziek van Thuis gecomponeerd? Dat is interessant …. niemand. Het is onderdeel van de grote structuur van het collectieve geheel en ontstaan, of gecreëerd, op dezelfde manier die jullie gebruiken. Jullie zijn door het proces gedaan van het alleen werken met de toonladder en jullie hebben daarin de perfecte imperfectie gevonden. Jullie spelen er zelfs nu mee, ze evenredig verdelend over de Solfeggio toonladders. En velen van deze meesterlijke toonladders, zijn beschikbaar. Jullie zullen op nieuwe manieren muziek gaan maken en wij juichen voor jullie, moedigen jullie aan. Wanneer jullie dit soort melodieën voor het eerst horen en het wellicht wat uit de toon klinkt, open dan je hart en ontvang het gewoon. Je hoeft niet alles mooi te vinden, hoeft niet alle muziek prettig te vinden, want het is net zo persoonlijk als jij bent. Vind dat deel dat je kan helpen uit de droom te ontwaken en herinner je geest er continue aan deze stroom van mooie muziek van Thuis. Jullie zijn allemaal muzikanten, jullie zouden hier niet zijn als dat niet zo was. Jullie allemaal hebben incarnaties gehad die direct geassocieerd zijn met het uiten van muziek op planeet Aarde. Vindt dat nu, heb het lief en herinner je. Dat is de schoonheid die gedeeld kan worden door jullie allemaal vanaf dit moment.

Het is met de grootst mogelijke eer dat we jullie groeten op deze manier en jullie mogen helpen herinneren… niet om jullie te vertellen waar je moet zoeken, maar om jullie te helpen herinneren wat jullie al weten. De schoonheid in ieder van jullie is begonnen te groeien, het is magisch voor ons dit te mogen waarnemen. We vragen jullie om elkaar met respect te behandelen, voor elkaar te zorgen ieder kans die je krijgt en om goed samen te spelen.

Jullie zijn mooier dan jullie je voor kunnen stellen. 

Espavo, dierbaren. 

De groep

Het word Espavo is een vroeg Lemuriaanse groet : “Dank je dat je in je kracht gaat staan.”

 

Verbinden van het hart

~ Naar familie uitreiken ~

 Door Barbara Rother  

Als je de vorige editie van Verbinden van het Hart hebt gelezen, zal je opgevallen zijn dat ik een beetje heimwee heb naar San Diego.  Dit is de plek die Steve en ik, meer dan dertig jaar, ons thuis hebben genoemd. En hoewel San Diego een geweldige plaats is om te wonen heb ik me gerealiseerd hoezeer ik onze familie en vrienden daar het meeste mis. 

Ik besloot dat het tijd was voor een familiereünie. En toen ik eenmaal dit verlangen had geuit viel alles perfect op zijn plaats. Steve had me terloops gevraagd wat ik voor Moederdag zou willen doen. Hij was niet verbaasd toen ik zei dat het me gelukkig zou maken als we een snelle trip naar San Diego zouden maken. Hij wist hoe ik me voelde ten aanzien van de verbinding die ik heb met de mensen die ik daar zo mis. Ik ben hier ook gezegend met vrienden, onze zoon Austin, zijn vrouw Frauke en hun lieve zoontje, Timothy die dichtbij wonen.  Het gaat er om dat je ook moeite doen om contact te houden met diegenen die je niet zo vaak ziet. Telefoon, email en Facebook helpt ons om contact te houden maar er is niets zo speciaal als iemand knuffelen in het echt.

Onze nicht had het plan om haar Verlovingsfeest te houden op de zaterdag voor Moederdag. De meeste van onze familie en een aantal speciale vrienden hadden gepland om op het feest te zijn. Het was een perfecte bijeenkomst ter ere van de toekomstplannen van onze nicht en haar verloofde en tegelijkertijd een geweldige reünie. We vierden het moment waarop we nieuwe herinneringen maakten en oude herinneringen ophaalden. Ik verbaasde me over de snelheid waarmee de kinderen in onze familie opgegroeid zijn, kinderen die nu zelf kinderen hebben. Het leven gaat door en wordt van generatie op generatie doorgegeven op de mooiste manier.   We weten dat we er voor elkaar zijn, altijd, in goede en in slechte tijden.

De dag erna, zondag, was Moederdag Het weer was een typische zonnige dag in San Diego.  We waren ‘ochtends bij onze jongste zoon om te genieten van zijn gezelschap, die van onze schoondochter en onze andere kleinzoon. En samen zijn we die middag lekker uit gegaan naar een evenement waar kunst en kunstenaars buiten te bezoeken waren. Live muziek in de lucht en iedereen in een goed humeur, het was een geweldige dag.

Toen Steve en ik later die avond naar huis reden voelden we allebei de diepe dankbaarheid die voortkomt uit werkelijk geluk. Het was een snelle trip, maar alles wat ik nodig had om het gat in mijn leven te vullen. Onze familie zal van tijd tot tijd, in persoon, samen komen maar ik weet dat het altijd gaat om te verbinden met ons hart.

Met liefde en licht,

Barbara   

 

Speciaal verzoek: Copyright 2014 Lightworker. Deze informatie is bedoeld om verspreid te worden en kan daarom in zijn geheel of gedeeltelijk doorgegeven worden. De gebruiker gaat ermee akkoord dat deze copyright aantekening toegevoegd wordt aan het te publiceren materiaal en gaat ermee akkoord dat alle rechten inclusief copyrights voor vertaald materiaal het eigendom blijven van Lightworker. Verdere informatie van de groep is op lightworker.com te vinden.
Wij danken u voor het doorgeven van dit Licht.

Leuke post? Blijf in de toekomst op de hoogte van dit soort artikelen en word lid van mijn gratis wekelijkse Nieuwsbrief!

 

Bron : Lightworker 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees