Al jaren schrijf ik over vergeving, en dat het een energetisch proces is, geen emotioneel, hoe vergeving nodig is om de 4D-brug over te gaan naar hogere dimensies, en hoe we hierdoor onze karmische partners los kunnen laten en zielscontracten en karmische cycli kunnen afsluiten. Maar we gaan ergens in dat proces allemaal vastzitten wanneer we geconfronteerd zijn met onze karmische partners en de pijn van ons karma her-beleven. We stappen in die situaties om te vergeven en los te laten, maar onze emoties nemen de overhand en we willen verlossing, we willen weten dat ze spijt hebben van wat ze gedaan hebben en dat ze bereid zijn te boeten voor de pijn die ze ons hebben berokkend.

 

jennifer-hoffman-2

 

We willen ze vertrouwen, we willen een nieuwe waarheid over onszelf, en we denken dat zij ons die kunnen geven, en we maken ons klaar voor een compromis, en dan gaat onze vergeving voorwaarden eisen, waardoor we blijven hangen in onze karmische cycli.

Het is niet makkelijk iemand te vergeven die ons heeft gekwetst, en de hele situatie los te laten zonder terug te kijken naar wat het zou kunnen geweest zijn indien ze anders hadden gereageerd. Afhankelijk van hoe emotioneel betrokken we zijn, of hoeveel we van die persoon verwachten, vervaagt de lijn tussen vergeven en verlossing wanneer we hen kunnen vergeven en hen nog één kans willen geven om 'het nu juist te doen' of de dingen op een hoger level te doen, vooraleer hen los te laten.

Maar dit doen we voor onszelf, niet voor hen, omdat we erkenning wensen van onze eigen waarheid, dat we beter hadden verdiend van hen.

Maar dit leven is net als alle andere levens, waarin onze karmische partners bij hun doel blijven, doen wat gedaan dient te worden om situaties te scheppen waarin onze energetische healing en transformatie mogelijk zijn, waardoor we het karma via vergeving kunnen loslaten.

Maar we ontkennen dit potentieel, omdat ons gekwetste ego erkend wil worden, wil dat ze het spel juist spelen, dat ze lief zijn en onze gevoelens respecteren. We willen in staat zijn hen te vertrouwen, en daartoe moeten ze verlossing bieden, lief zijn en niet meer doen wat ze vroeger gedaan hadden. We creëren dus gelegenheden tot verlossing, en maken onze vergeving voorwaardelijk, door te willen dat iemand verandert.

De behoefte aan verlossing is waarachtig en krachtig, gebaseerd op onze diepe kwetsuren en ons verlangen te weten dat we liefde, goedheid en mededogen waard zijn.

We gaan die dingen niet vinden door verlossing, maar we kunnen zelf healing en loslaten creëren door vergeving. De tegengestelde energie van vergeving is wrok. De tegengestelde energie van verlossing is aanvaarding. Als we onze zelfliefde en gevoel van zelfwaarde kunnen opbouwen, tot op het punt waarop we energetisch 'kogelvrij' kunnen zijn, en de daden van onze karmische partners als hun waarheid zien, en onszelf toestaan weg te gaan, dan krijgen we de liefde, vrede, goedheid, mededogen en waardering die we zoeken, in nieuwe relaties met nieuwe karma-vrije partners. 


Jennifer Hoffman 


Vertaling : Fran Tielemans

 

Bron : Maitreya

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees