Lieve Jennifer: De laatste jaren heb ik mindfulness en dankbaarheid in de praktijk gebracht, en het heeft mijn leven veranderd. Ik ben me nu bewust van het nu, en blijf positief. Maar ik heb wel een nieuwe job nodig, mijn leefsituatie is niet ideaal, en mijn geldvoorrraad slinkt. Ik weet wel dat het beter is positief te blijven, dankbaar te zijn voor wat ik heb, maar ik weet niet hoe ik verder moet. Altijd maar afgewezen worden voor elke job, je geld zien slinken, het is moeilijker en moeilijker om de hele tijd positief te blijven. Hoe verander ik dit zonder ondankbaar te zijn?

 

jennifer-hoffman-2

 

Jennifers antwoord: Wanneer ik je vraag lees, voel ik me als iemand uit het orkest dat op het dek van de Titanic speelde. Ik denk dat het tijd is dat je een roeiboot zoekt. Je hebt appreciatie met verantwoordelijkheid verward, en dankbaarheid met waardering. Het is wel goed om het nu te appreciëren, maar je gebruikt die informatie ook best voor de volgende stap. Jij bent verantwoordelijk voor het creëren ervan, maar je bent ook verantwoordelijk voor het te veranderen, en dat heeft in geen geval te maken met dankbaarheid en appreciatie. Jij moet in staat zijn het als een les te zien, maar daarna je verantwoordelijkheid opnemen om het te veranderen, door actie te ondernemen. Je zit vast in dankbaarheid en passiviteit, en als je je niet snel herstelt, zal je mee 'zinken met het schip' om het zo te zeggen.

De reden waarom je geen job kan vinden nu, is dat je, ook al ben je dankbaar voor de situatie, de echte reden niet ziet waarom die situatie er is, namelijk je iets leren over waardering en zelf-waarde. Erken hoe bang en beperkt je je voelt in deze situatie, maar wees daar niet dankbaar voor. Ben je boos op jezelf en bang dat je totaal machteloos bent? Is dit al eerder gebeurd met je? Vind je het steeds moeilijker om je waardevol en gewaardeerd te voelen en dat je iets beters waard bent, wanneer je het geld ziet wegglippen? Voel je je wanhopig als je solliciteert voor een job, en ben je op een punt dat je alles zou aannemen, ook a is het niets voor jou?

De eerste stap is om het bloeden te stoppen, en ik bedoel op energetisch level. Stop met dankbaar te zijn dat je en werkloos bent. Wees in de plaats daarvan dankbaar voor de les in waardering en zelfwaarde, neem verantwoordelijkheid voor de creatie ervan, en begin dan een intentie te zetten voor wat je in de plaats daarvan wenst. Dit kan in één moment keren, maar niet tot jij kan geloven dat je een leuke job of werk, geld, een prachtige woonsituatie verdient, en ook dat je veilig, oké en gelukkig bent met en in je leven. Wees dankbaar voor die dingen, zelfs al zijn ze nog niet in je leven, omdat dat is wat ze zal aantrekken naar jou.

Ik weet het, het klinkt gek, hoe kan je dankbaar zijn voor wat je niet bezit? Maar als je niet eerst de energetische ruimte creëert daarvoor, ga je de situatie niet snel veranderen, en je voelt dat het nu tijd is voor verandering.

Aanvaard verantwoordelijkheid voor hetgeen je gecreëerd hebt, omdat het je waardegevoel en zelfwaarde weerspiegelt, en ook je angst rond succes.

Erken nu dat je iets anders wil. Als je bij de pakken blijft zitten en het Universum bedankt om blut en werkloos te zijn, met een bevroren glimlach op je gezicht, hopend dat door dankbaar te zijn het Universum je zal helpen en het voor jou veranderen, dan zal dat niet gebeuren.

Erken dat je dit creëerde, omdat je niet genoeg vroeg, om niet geloofde dat je meer verdiende. Vraag nu om meer, en geloof dat je verdient dat te hebben (misschien zal je dat eerst moeten faken, maar het is toch al een illusie), en gebruik affirmaties of om het even welke positieve bevestiging om jezelf afgelijnd te houden op die intentie. Solliciteer voor de jobs waarvoor je geschikt bent, en die je echt wil, niet wat je denkt te kunnen krijgen.

Zie jezelf met veel geld, voedsel in je huis, geld voor de huur, en al wat je wil, dat is hoe je het creëert.

Is je situatie dringend? Geloof dan dat je oplossing onmiddellijk zal gebeuren (in het Universum is er geen tijd), en sta toe dat het gebeurt; wonderen zijn gewoon een verschuiving in energie van het ene level naar het andere.

Je bent nu op het level van blut te zijn en werkloos, bereik dan het rijk zijn- en werklevel, door je dankbaarheidsfocus nu te veranderen. Je kan alles in je leven creëren, maar er moet ruimte zijn daarvoor, en nu is je energetische ruimte bezet door het gevoel van dankbaarheid 'dat je blut en werkloos' bent.

Plaats je intentie voor wat je wil creëren, voor een krachtiger, overvloedig zelf met een job, geloof dat het zal gebeuren, en wees dan bereid om het te ontvangen en het zal gebeuren. 

 

Jennifer Hoffman  

Vertaling :Fran Tielemans

 

Bron : Maitreya

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees