Welkom in oktober. Het zal in vergelijking met september een opluchting zijn, ook al zal het een drukke maand zijn, met een Mercurius retrograde, twee eclipsen, drie persoonlijke planeten die van teken veranderen (Mercurius, Venus en Mars), Pluto die opnieuw vooruit gaat, Saturnus die eindelijk uit zijn retrograde schaduw is, en waarschijnlijk nog meer zonnevlam-acitviteit. Ik aarzel om positief of negatief te zijn wanneer ik het heb over wat mogelijk is, want beiden zijn in een bepaald opzicht mogelijk, alles hangt af van het eigen individuele pad.

 

jennifer-hoffman-2

Toch is dit een tijd waarin situaties waarin we onze energie wat kwijt zijn, veel aandacht vragen, en al wat onze energie doet lekken nog meer. Dus als je ergens jezelf saboteert, zal je het weten, en zal je kansen hebben om je koers aan te passen. 

We hebben dit jaar een heleboel retrograde-actie gehad, die ons uitnodigde om diep te graven in onze individuele en collectieve energie, en te verwijderen wat niet langer nodig is of wat ons niet langer dient. Mercurius gaat doorheen veel van de Mars retrograde graden, ook door de belangrijke 16 graden-markering. Waar ging je doorheen tussen maart en juli dat nu opnieuw kan de kop opsteken, om het te herbekijken? Wat veranderde toen niet dat nu echt aan afsluiten toe is? We 'zeggen' wel dat we dingen willen loslaten, maar vaak gaan we telkens weer doorheen dezelfde thema's, en ploeteren daar zo lang mogelijk doorheen, in de hoop dat ze zullen veranderen, zodat we ze niet hoeven los te laten. Het zal nu duidelijk zijn dat sommige situaties echt voorbij zijn, en niet langer be-leefd kunnen worden. Al wat moet losgelaten worden schept plaats voor iets nieuws. Zijn we bereid om daarvoor ruimte in ons leven te creëren, door alles los te laten dat nu nog de plaats inneemt van het nieuwe? 

Maar vooraleer we kunnen weten wat oud of nieuw is, wat ons vreugde brengt, wat we niet graag loslaten, wat ons niet wel of niet meer dient, moeten we een uitkomst in gedachten hebben om te definiëren wat dat voor ons betekent. Of dat liefde is, vrede, vreugde en overvloed, iets wat we willen hebben of doen, een doel of richting voor ons leven, of een energie die we willen belichamen, uitkomsten creëren de container voor onze energiestroom. Kijk naar mijn Youtube video's over energiecontainers door  clicking here , om de nieuwe containers voor je energiestroom te creëren. Dan wordt loslaten een proces van naar een nieuwe energie-ruimte gaan, in plaats van met veel onwil te erkennen dat, ondanks al je inspanningen, je faalde in iets dat je echt wou zien slagen. 

Van healing naar heel zijn gaan, een totale omschakeling tot uitdrukking brengen van ons energetisch potentieel, in het hoogste aspect staan van onze kracht, zijn allemaal manieren waarop we intenties kunnen plaatsen die definiëren waarheen we de energie willen laten stromen. En het juiste moment om dat te doen is persoonlijk, en kan variëren van onze eerste pijnscheut of klein ongemak tot acute chronische pijn. Iedereen heeft een andere pijndrempel, en wat draaglijk is voor de ene kan ondraaglijk zijn voor de andere. Al te vaak wachten we op het juiste moment om te handelen, in plaats van élk moment goed gerichte actie te ondernemen. We veranderen wanneer onze pijn groter wordt dan onze angst voor verandering en soms duurt het even voor we ons 'pijn-plafond' bereiken. Misschien wordt deze maand het cruciale moment, het heeft er zeker het potentieel toe.

Bij retrogrades kunnen we loslaten, herzien, onthullen, herinneren, herverbinden, herleven, heraflijnen, herbeginnen, hercalibreren, heroverwegen en herhalen, als we dat willen. Als we niets doen, is dat ook een keuze. Eclipsen zijn transformatie- en ommekeer-momenten, die ons een glimp bieden van nieuw potentieel en mogelijkheden, door vaak het verleden op een nieuwe manier naar boven te halen, en in oktober hebben we een herhaling van de eclipsen van oktober 1995. Een herhalende cyclus plus een Mercurius retrograde zou interessante onthullingen kunnen brengen over relaties en verbindingen, en over wat er aan het aflopen is, voor de laatste keer, en wat klaar is voor een nieuw begin (nieuw, zoals in splinternieuw, nooit eerder gezien of gebruikt, nog in de verpakking met alle etiketten er op).

We bouwen ook op naar het zesde Uranus/Pluto-vierkant in december (nadien komt er nog een laatste), en dat gaat focussen op de verbinding tussen mind en spirit. Dat is waar de materiële wereld en de spirituele wereld zich verbinden, op alle levels, individueel en collectief. Wie is de schrijver van jouw werkelijkheid? Jij, het verleden, de potentiële toekomst, andere mensen of iets anders?Aan wie geef jij bewust ofwel onbewust jouw autoriteit weg? We geloven wel dat we hulpeloos zijn wanneer het van een uiterlijke autoriteit komt, maar het is een weerspiegeling van aan wie wij onze autoriteit in ons leven weggeven. Vervolgd worden door 'autoriteiten' is een krachtig thema uit vorige levens van velen onder ons, en dit is vaak de wortel van onze zelf-sabotage. Wees je daar bewust van als je door oktober gaat, het zou vaak naar boven kunnen komen.

In Weegschaal, herhaalt de Mercurius retrograde de Mars retrograde van december 2013 tot juli 2014, en dat is ook het teken van openlijke vijanden, waaronder mensen die zich positioneren tegenover jou en je eigen zelf-sabotage. Zelfbeperking, zelf-sabotage en zelf-veroordeling kunnen belangrijke thema's zijn in oktober, want we worden gevraagd om erin te duiken en de bodem van onze energie-manden schoon te maken en los te laten wat ons verlangen naar vrede, liefde, vreugde en overvloed in ons leven en in de wereld niet meer dient. Of we kunnen deze energie gebruiken om te zien waar we onze eigen vooruitgang blokkeren, en vasthouden aan onze pijn omdat we te bang zijn om te veranderen. We zijn individuen, en maken deel uit van het collectief, en onze werkelijkheden zijn onderling verweven met die van iedereen op de planeet. Indien je niet zeker bent hoe dit in zijn werk gaat, post maar eens een leuke video over je huisdier en kijk hoe lang het duurt vooraleer je een miljoen views hebt.

Op onze reis van verbinding, ascensie en evolutie in heel, vervullend en 360° leven, waarop we elk aspect van onszelf en ons leven versterken, worden we een verenigde kracht voor vrede, liefde en vreugde in de wereld. Dat is wat hemel op aarde creëert. Het begint bij ons. Waar begin je dat proces in jouw leven? Begin vandaag, het Universum steunt ons altijd op elke manier, geef het dan ook iets krachtigs om mee te werken, door het creëren van krachtige, levens-verruimende, ziels-volle intenties die je leven een grote boost zullen geven en de wereld zullen veranderen.

Heb een prachtige maand. 

Jennifer Hoffman 

Vertaling : Fran Tielemans

 

Bron : Maitreya

 

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees