Het goede nieuws over deze maand is dat oktober voorbij is. Met zoveel energetische activiteit, een Mercurius retrograde, dagelijkse X-klasse zonnevlammen, vele planeten die van teken veranderden, en onze behoefte om schoon te maken, op te ruimen en onze innerlijke en uiterlijke ruimten op te schonen, was het druk in oktober. En ook al is november in een bepaald opzicht wat rustiger, het geeft ons de kans om te integreren en af te lijnen op wat we al gedaan hebben, vooraleer een nieuw project op te starten. Ik zeg niet dat er deze maand niets gebeurt, want dat is niet zo, maar het zal op een meer georganiseerde en ordelijke manier verlopen, omdat het ons voorbereidt op de beweging in december.

 

November2014

 

Ons objectief voor november is te leven in EERBIED, en wat dat betekent zal hieronder duidelijk worden. 

Als je ooit een autorace bekeken hebt, staan alle chauffeurs op één lijn aan de start, zodat ze samen kunnen vertrekken. Terwijl ze wachten op het startsein, laten ze hun motoren brommen en maken ze veel lawaai. Sommigen tenminste. Anderen kijken snel hun wagen nog eens na, zodat ze geen last hebben van oververhitting of teveel benzine in de motor, en gebruiken de extra tijd om rustig te wachten en zich voor te bereiden. Je focussen is belangrijker dan machogedrag, als het aankomt op het winnen van een race, en ook lijkt het macho-gedoe aanvankelijk indrukwekkender, het is de focus die maakt dat er uiteindelijk winst komt. En heb je gemerkt, dat, van het moment dat de wedstrijd begint, de startlijn ook de aankomstlijn wordt? Probeer jij jouw wedstrijd te winnen door focus of macho-gedoe? Besef je dat er geen eind of geen begin aan de wedstrijd is, en dat je na de ene wedstrijd onmiddellijk aan de andere begint? 

Het is verleidelijk om ongeduldig te worden en actie te willen ondernemen, maar eerst moeten we weten waar we naartoe gaan, en dat kan deze maand niet erg duidelijk zijn, dus gebruik alle tijd die je misschien spendeert aan ongeduldig zijn en je afvragen waarom je niet alle antwoorden hebt, en je levenspad en zielsmissie in vraag te stellen en compleet gedesillusioneerd te worden door het hele proces, om te relaxen, te rusten, je te verfrissen en je voor te bereiden. Met 'voorbereiden' bedoel ik: bloeien waar je nu bent, leven om te zijn, in plaats van ergens op te wachten, en te vermijden wat we nogal eens neigen te doen, namelijk denken dat onze vreugde, vrede van hart en geest, geluk, liefde en overvloed elders liggen. Ik schreef hier al over in dit artikel: http://www.maitreya.be/teksten/Jennifer_bloei.htmlHet was een verhelderend besef voor mij, en voor vele lezers. 

Denken dat alles wat we willen 'elders' is, of later zal gebeuren, is een beetje zoals zwanger zijn en dan denken dat iemand anders voor ons door het geboorte-proces zal gaan. Wanneer het lastig wordt, neigen we ertoe op te geven of onszelf in vraag te stellen, in plaats van te zien welke zegeningen we op dit moment kunnen creëren, hier en nu. Het is een proces van bewustwording, heelheid en expansie, of EERBIED, wat het sleutelwoord is voor deze maand. Bewustzijn is een combinatie van het accepteren van de beperkingen, lessen en leerprocessen van elk moment, met het één stap verder kijken, naar nieuwe kansen. Wat we zien of waaraan we aandacht besteden bij elke nieuwe energie-cyclus, is een middel tot healing, heelheid en beweging voorwaarts, tenzij we het gebruiken om energie-stroom te beperken door die te richten op zelfbeschuldiging en kritiek. 

Heelheid is waar onze healingreis over gaat. Waar we ons gekwetst, droevig, in lijden, beschadigd en geslagen en afgescheiden voelen, is waar we niet heel zijn, en waar we onze energie gebruiken om onze pijn te versterken. We moeten heraflijnen op onze goddelijkheid, ons herverbinden met onze Bron, die innerlijk is, niet uiterlijk. Maar 'Goddelijkheid gaat over heel zijn, niet heilig zijn.', en we moeten onze pijn kennen voor we die kunnen healen. Waar kleef je de pleister, wanneer je jezelf gesneden hebt? Op de snee, natuurlijk. Je kan niet zomaar ergens een plek kiezen om de pleister te kleven, je kleeft ze op de wonde. Als onze pijn de wonde is, dan is bewustzijn onze pleister. Bewustzijn van onze zielswonden wijst ons de plaats waar het healingwerk op gefocust kan worden, en dat is wat ons helpt healen en heel worden. 

Expansie is de polariteit van beperking – we zijn ofwel beperkt ofwel aan het uitbreiden. We kunnen de vele energie-bronnen die ons gegeven zijn gebruiken ofwel om onszelf te verwijten dat we zo dwaas, naïef en onverstandig waren, ofwel om te zien waar we onszelf hebben beperkt, waar onze energielekken zijn, en uit te breiden in heelheid. Alleen de derde dimensie is dicht; hogere dimensies zijn expansief en om die te bereiken moeten we in staat zijn onze energievelden voldoende uit te breiden zodat we er toegang toe krijgen. 

Het is een maand om onszelf aan de startlijn te plaatsen en dankbaar te zijn om hoe ver we geraakt zijn. We zijn misschien nog niet klaar om nu al te vertrekken, maar we hebben wel enkele keuzes. We kunnen onze motoren laten brommen, met veel lawaai, en zo onze brandstof verspillen, of we kunnen bloeien waar we nu zijn, en de container creëren voor de liefde, vreugde, vrede en overvloed waarin we hier en nu willen leven (want dat zal niet ergens in de toekomst gebeuren, tenzij we de intenties daartoe nu zetten), en deze tijd gebruiken om onze mogelijkheden te onderzoeken, deze fase van schoonmaak afwerken, en onze energie zo breed we kunnen uit te breiden, om de zegeningen van de nieuwe frequenties en vibraties te ontvangen die nu voorhanden zijn. 

Denk eraan, het is je focus, en niet zozeer macho-gedoe, dat maakt dat jij op lange termijn jouw wedstrijd wint, en wanneer je leert te bloeien waar je nu bent, te bloesemen op dit moment, dan heb jij jouw aankomstlijn al bereikt, en ben je klaar voor de volgende fase van deze reis. 

Heb een prachtige, eerbiedvolle maand. 


Jennifer Hoffman

 

Bron : Maitreya

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees