December zal nog maar eens een maand vol actie zijn, met veel activiteit die ons voorwaarts brengt en ons weer terugwerpt, ons uitnodigt om zowel naar binnen te gaan als uitwaarts uit te breiden, en te gebruiken wat we dit jaar hebben geleerd om afwerking en helderheid te creëren uit de chaos. Dit is een goddelijke uitnodiging om van healing naar heelheid te gaan, als we dat kunnen, met de woorden van het Sereniteits-Gebed, '...de dingen die we niet kunnen veranderen aanvaarden, en verandering brengen in de dingen die we wel kunnen veranderen...'. Wat we niet kunnen veranderen, zijn de anderen.

 

Jennifer Hoffman  

Wat we wel kunnen veranderen, is de energie die we gebruiken om ons leven te creëren. Als we al eens een kans hebben gehad om het levenspotentieel te creëren dat we altijd hebben gewild, dan is dit het nu. De vraag is, hebben we de moed om de vreugde, vrede, liefde en overvloed te creëren die we zeggen te wensen? Er is maar één gedachte nodig om een wonder te vragen, maar het vraagt moed om toe te laten dat dat wonder zich manifesteert en de rimpelingen van verandering te aanvaarden die dit wonder zal creëren. 

De stilstand is een keerpunt geworden, en we kunnen allen kiezen om een nieuwe richting uit te gaan. Vijf planeten veranderen in december van teken, de Zon, Mercurius, Venus, Mars en Saturnus. Jupiter gaat retrograde, Uranus gaat direct, we hebben het 6de Uranus/Pluto-vierkant, en Mercurius gaat in schaduw-retrograde. Veranderingen in planetaire tekens zijn energetische verschuivingen die nieuwe portalen van potentieel tonen. De persoonlijke planeten veranderen vaak binnen een jaar van teken, en nodigen ons uit om nog maar eens een rondje te draaien op het levenswiel van ervaring. 

Het is de opwaartse spiraal van evolutie, gekenmerkt door de trager bewegende buitenplaneten en de algemene expansie van ons bewustzijn, die ons uitnodigt uit te breiden en te ascenderen door de portalen en nieuwe perspectieven voor ons leven te creëren. We draaien vele rondjes op dat levenswiel, en we maken de cirkel rond, op de 360-ste graad, wanneer we de keuze dienen te maken – gaan we hetzelfde rondje nogmaals, of gaan we onze energie verschuiven – onze trilling optillen – waardoor we uit deze cyclus van het wiel komen en een nieuwe beginnen? Er is slechts een kleine verschuiving nodig, en elk klein beetje maakt een groot verschil. 

Maar we moeten bereid zijn om verandering door te voeren, en de moed te hebben om de transformatie die verandering meebrengt, te aanvaarden, erop af te lijnen en te integreren op lange termijn. Wanneer we ons in een situatie bevinden waarin elke verandering welkom is, omdat we moe, ontmoedigd, gedesillusioneerd en ongelukkig zijn, dan zijn we bereid de het eerste dat langs komt te nemen. Op zo'n moment is alles beter dan onze huidige situatie, en we maken een laterale beweging die ons van de regen in de drop brengt. Wanneer we een échte verschuiving willen maken, dan moeten we bereid zijn onze energetische frequentie en vibratie te veranderen, alles wat we zijn en geweest zijn te vernietigen tot op de basis, en dan terug op te bouwen. Dit vraagt chaos los te laten en onszelf afsluiting te gunnen, onze verbindingen met wat ons niet dient te elimineren, en nieuwe mogelijkheden uit te nodigen die ongekend potentieel en uitkomsten hebben. 

Na twee jaar in Schorpioen, waarin we naar de diepten van ons onderbewuste gebracht werden, gaat Saturnus naar Boogschutter, het teken van de filosoof, religie, hoger leren en alles wat anders is. Het is tijd voor ons om op te groeien (les van Saturnus) en leerlingen te worden van ons eigen leerproces, zielsmissie, levenspad, expansie, evolutie en ascensie. Saturnus leert ons discipline en focus, toont ons waar veranderingen dienen gemaakt te worden en staat dan naast ons, om ons voortdurend te herinneren aan het werk dat dient gedaan te worden, tot het klaar is. Het is een beetje als je kinderen vertellen dat ze buiten mogen spelen wanneer hun kamer opgeruimd is, en dan bij de deur blijven staan om te kijken of ze het wel degelijk doen. 

Het Uranus/Pluto-vierkant van december is het 6de van 7, staat voor het 3de oog, volgens de associatie tussen deze 7 aspecten en de 7 chakra's die voor het eerst gemaakt werd door astrologe Carol Anne Ciocco. Deze hebben zich voorgedaan sinds juni 2012, een expansie van de Pluto/Uranus-conjunctie van de vroege jaren '60. We evolueren van bloemenkinderen tot de volwassen zaden van verandering. De 6de chakra is daar waar de mind spirit ontmoet, het goddelijke en het menselijke oog in oog staan, en waar we het licht van onze ziel in onze menselijke duisternis integreren. Het is onze kans om onze emotionele bagage los te laten en ons spiritueel/menselijk partnerschap te creëren vooraleer we het 7de chakra-aspect bereiken, in maart 2015, waarbij we onze 'kroon' opeisen en onze reis terug naar onze Bron-verbinding vervoleindigen. 

We hebben gewacht tot de wereld veranderde, daar de wereld ons elke kans tot verandering gegeven heeft – en nu heeft de impasse een keerpunt bereikt. Het is nu tijd voor 'het einde'. Niet zoals in het einde van de wereld, maar zoals in afsluiting en voltooiing, en een einde aan al wat geen energie meer heeft voor jou. Het is onze kans om het jaar op 'een hogere toon' te beëindigen, en het nieuwe jaar op een hoge trilling te beginnen. Waar ben je nu klaar voor, als je al wat je het laatste jaar hebt ervaren in overweging neemt? Afsluiting maakt de weg schoon voor een nieuw begin, en we kunnen niet voorwaarts gaan met onze bagage – er moet iets losgelaten worden. Welke bagage ben je aan het loslaten, of is jou nu aan het loslaten? 

Wat je deze maand en in je leven kan zien, is 'het einde', het aflopen, afsluiting, voltooiing, en de doodsstrijd van iets dat al lang in een bepaald opzicht in een doodsfase was, maar dat je telkens weer tot leven probeerde te wekken omdat je bang was dat het uit je leven verdween. Denk aan het einde van een huwelijk, een job, een geliefde relatie, of een manier van leven. Wanneer dat weggaat, verdwijnt ook je veiligheid, stabiliteit en relatief comfort. Zelfs wanneer je niet gelukkig bent, is het nog altijd iets dat je kent. Zonder dat, moet je je leven herdefiniëren, en dat houdt ook in jezelf toe te laten dat je vreugde, vrede, liefde en overvloed in een onbeperkte stroom zonder enige angst kent. Ben je verslaafd aan chaos? Je zal het antwoord kennen wanneer je zonder moet leven. Vind je zin in je leven wanneer je geen probleem aan het oplossen bent, chaos moet kalmeren, iemand moet healen of een uitdaging moet aangaan? We hebben nu de kans om heel eerlijk om te gaan met deze vraag, en te weten of we echt klaar zijn voor 'vrede op aarde en goede wil voor de mensheid', of we dat echt willen. 

Wat 'het einde van zijn energie-weg' bereikt heeft, komt nu tot een EINDE, breng dat wat voor jou gewoon geen energie meer heeft niet meer tot leven, reanimeer het niet meer, hoezeer je het ook in je leven wil houden. En als jij niet klaar bent om het te beëindigen, dan zal de andere persoon het wel zijn, en zullen ze je laten weten dat ze er helemaal klaar mee zijn. Of de situatie loopt plots af, of wordt zo ondraaglijk dat je weg moet. Nieuwe paden tonen zich wanneer het oude zich afsluit, en we moeten ze volgen, want dat is de belofte tot evolutie en ascensie die we gemaakt hebben. 

Het sleutelwoord van december is vrede, en dat is niet de afwezigheid van klank, beweging of voortgang, het is de aanwezigheid van kalmte, sereniteit en onthechting. Je kan kalm zijn in elke storm, wanneer je weigert deel te nemen aan de chaos, en in plaats daarvan, in vrede zijn. Onthecht je van chaos en erken, aanvaard en neem alleen verantwoordelijkheid voor wat echt van jou is. Wees egocentrisch, zelfbewust en zelf-gefocust, zodat je de energie van deze maand kan gebruiken om te leren wat belangrijk is voor jou, en gebruik dat om de nieuwe fundering te creëren voor je leven. Zet krachtige intenties voor de nieuwe uitkomsten die je wenst, zodat je zal weten wat je moet loslaten. Wees duidelijk over wat je verdient en wat je in je leven wenst, omdat jij de enige bent die jezelf en je stroom beperkt. En apprecieer in de kerstvakantie wat je dit jaar hebt geleerd, en wees er dankbaar voor, omdat dat de energie zet voor 2015, en voor de volgende fase van onze evolutie die volgens mij veel vreugdevoller, vredevoller zal zijn, en het pad naar vervulling zal veel duidelijker en makkelijker te vinden zijn. Heb een prachtige maand.  

Jennifer Hoffman  

Vertaling : Fran Tielemans

 

Bron : Maitreya

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees