Dit is een nieuwe maand vol wonderlijke kansen maar die zullen niet helemaal duidelijk zijn, omdat je naar binnen moet gaan om ze te vinden. In feite ga je nog dieper in jezelf moeten duiken om de waarde en het potentieel van bepaalde keuzes, waarmee je deze maand geconfronteerd wordt, te zien. Het is tijd om alle moed te verzamelen en van de springplank te duiken, in de donkere wateren van het onbekende, en die kunnen zowel diep zijn als ondiep. Dat zal je pas weten wanneer je erin springt. Het energie- thema voor februari is WEDERGEBOORTE en de vraag van deze maand is of je wil zwemmen of wegzinken ?

 

 

Het kan soms nodig zijn om te drijven of in het water te gaan voor je je klaar voelt om je keuze te maken, maar het zal niet zo moeilijk zijn als je zou denken.

 (Diegenen onder jullie die een hekel hebben aan astrologie kunnen dit deel overslaan, maar ik voeg het er toch bij omdat de astrologie van februari ons zoveel vertelt over de energie van deze maand en de rol ervan in de afwerking van het Atlantische paradigma.) Deze maand zal je een overvloed aan planeten in Vissen zien, met Neptunus, Cheiron, Mars, de Maan (kort), de Zon en Mercurius die allemaal rond de 19de in Vissen staan (en Mercurius retrograde in Vissen deze maand). Vissen is het teken van spiritueel begrijpen, verlichting, gevangenschap, jezelf tegenwerken (of zelf-sabotage), verwarring en het onbekende, afhankelijk van hoe zijn energieën gebruikt worden.

Er is een hoog spirituele focus die onze mensheid ofwel uitdaagt, ofwel ons bekrachtigt om ons volledig af te lijnen op onze goddelijkheid. Hetgeen belangrijk is in de context van de energie van februari, onze ascensiereis, en het oprijzen van het goddelijke vrouwelijke, is de activiteit van Mars en Venus, die typisch de mannelijke en vrouwelijke energieën voorstellen. We hebben nu Mars in Vissen en Venus in Waterman en ze gingen allebei in nieuwe tekens in op 2 februari. Denk eraan dat Atlantis door water vernietigd werd en we in een waterachtige baarmoeder gevormd zijn. Er is hier veel synchroniciteit.

 
Ik denk dat deze twee planetaire posities enkele interessante quasi-wederzijdse aspecten en energie-delen voorstellen. Waterman, dat nu bezet is door Venus, wordt geregeerd door Uranus, die momenteel in Ram staat, het teken dat geregeerd is door Mars. Vissen, de plaats waar Mars staat de komende twee maand, is het teken van Venus verheffing (waar het op zijn sterkst staat, naast zijn eigen huistekens van Weegschaal en Stier), en het is momenteel aan het samenkomen met Neptunus, die gedefinieerd wordt als een hogere octaaf of vibratie van Venus. Mars in Vissen kan voelen alsof we door water lopen, maar dat is omdat zijn gewoonlijke beweging voorwaarts naar binnen is gefocust.

Venus in Waterman staat open voor nieuwe ideeën en nieuwe manieren om iets te doen, maar in plaats van passief te zijn (als slachtoffer), wordt het nieuwe bewustzijn gevoed door de energie van Mars. Deze aflijningen zijn nodig voor de laatste afsluiting van het Paradigma van Atlantis, waardoor we eonen lang de mannelijke en vrouwelijke energieën hebben tot uiting gebracht, op chaotische en destructieve manieren. We kunnen nu die energieën toestaan in harmonie te zijn, voor het eerst sinds de vernietiging van Atlantis. Op welke manieren probeert je goddelijke vrouwelijke zichzelf te uiten? Heb je de moed om naar buiten te treden, je uit te spreken en moedig vooruit te gaan op de manier van een verlicht, heel, goddelijk wezen? Waarvoor staan je mannelijke en vrouwelijke energieën? Zijn ze in balans of niet, voel je je meer of minder krachtig in je mannelijke of je vrouwelijke energie?

Vissen is het twaalfde huis van de dierenriem, de afwerking van een reis, voor het begin van een nieuwe. In Vissen kunnen we alle informatie die we geleerd hebben samenvoegen, de hoogste aspecten ervan vinden, en een nieuwe verlichte, geëvolueerde, geënergetiseerde en versterkte cyclus beginnen. Of we kunnen zien waar we gefaald hebben in het bereiken van ons potentieel en onze kracht, en waar we ons misbruikt, gebruikt, overweldigd, gedemoraliseerd en depressief voelen. Dit zal de focus zijn van de energie van februari, hoe ga jij jouw reis interpreteren en welke aspecten ga je kiezen om je op af te lijnen? Waarin wil je opnieuw geboren worden?

De hoogten en laagten zijn allebei beschikbaar en welke keuze je maakt staat voor je energie op dit moment. We kunnen slachtoffer zijn van ons verleden, of overwinnaars in het nu. Nu is het moment om te kiezen, omdat we die energetische uitdrukking zullen be-leven de rest van 2013.

De astrologie toont ons een dwingende verbinding van Mars en Venus, of mannelijke en vrouwelijke energieën, met Mars die zichzelf van binnenuit ervaart, in plaats van alleen aan de buitenkant, wat eigen is aan Mars-energie. Venus gaat zichzelf ervaren op een meer uitwaarts gerichte manier, en met de elektrische energie van Uranus, versterkt door de onderliggende steun van de Mars-energie. Het is het oprijzen van de goddelijke en mannelijke energieën, die wederzijds ondersteunend werken en die een potentieel meebrengen om te evolueren in partnerschap, gelijkheid, kracht delen en elkaar erkennen als twee helften van hetzelfde geheel. Dit is de healing van het Atlantische Paradigma, na eonen lang oorlog te voeren tegen mekaar kunnen deze twee energieën eindelijk in vrede samenkomen.

 In Februari hebben we ook het Chinese Nieuwjaar op 10 februari (in Waterman), en Mercurius retrograde in Vissen, en dat geeft ons bijkomende kansen om onze waarheid te communiceren, wie vragen we iets en wat gebeurt er in onze innerlijke conversaties? Communiceren we helder en met al onze energie, of houden we ons terug, uit angst? Communiceren we als slachtoffer of als overwinnaar? De kennis van deze maand zal duidelijk zijn, we kunnen de wereld niet kennen tenzij we onszelf kennen en het potentieel van de wereld is niet iets dat we moeten zoeken in een nooit eindigende zoektocht naar zingeving, het ontplooit zich binnenin ons. We zijn telkens weer naar de wereld teruggekeerd, in de poging onszelf, elkaar en de wereld te healen.

In februari hebben we de kans om die healing af te werken en datgene te worden waartoe we tot nu nooit de kans hadden, geheald, heel en volledig, krachtig voorbereid om onze missie als healers te vervullen en de nieuwe aarde vanuit onze evolutie te creëren. Gaan we dit benaderen als slachtoffer of als overwinnaar? Als de gehealde of als de gemartelde healer? Gelijk gebalanceerd in onze mannelijke en vrouwelijke aspecten?

Het is onze tijd om te stralen, dus straal maar.

Heb een prachtige maand.
 

Jennifer Hoffman

 

Vertaling : Fran Tielemans

 

Bron : Nieuwetijdskind
 

 

 

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees