Geliefde Aartsengel Michael, Men stelde mij deze vraag: "Is er een verschil tussen het Hogere Zelf en het Goddelijke Zelf?"(Ik zie Aartsengel Michael glimlachen). Graag uw uitleg hierover en wat is het verschil of niet? Dank u Lord. Lieve mensen, lieverds, Alles is ÉÉN en dit weten en voelen jullie somtijds ook. Waarom zou dan het ene afgescheiden zijn van het andere? Als we van "het ene en het andere" durven spreken (weer een glimlach van Michael). Kijk geliefden, alles is 1 in de ENE. Doch in jullie systeem zeg maar, binnen ruimte en tijd en binnen de "zone van het experiment", vallen jullie als het ware - letterlijk en figuurlijk - (zegt Hij), binnen het systeem van afgescheidenheid.

 

Surrender

Jullie nemen binnenin de illusie waar, dat er afgescheiden delen van jezelf bestaan; zijn, functioneren, bewegen, etc. etc.

Dit wil zeggen dat jullie binnen jullie "gezichtsveld" en binnen jullie emotionele en mentale velden, deze illusie voor echt waarnemen alsook deze aanvaarden en hierin functioneren.

Dit wil ook zeggen dat jullie leven en dood, als zijnde twee gescheiden begrippen en zijns-toestanden ervaren binnen dit kader.

Doch geliefden dit neemt niet weg dat er géén afscheiding is, noch op het gebied van ZIJN, noch op het gebied van niet-zijn. Deze "twee werelden" bevinden zich net binnen en net buiten jullie astrale velden.

Het Zijn, ( jullie zijn) bevindt zich in de materie en de daarbij resonerende "hogere" gebieden in de astrale sferen. Het Niet-Zijn "bevindt" zich in de niet astrale sfeer en of Hogere gelegen gebieden buiten deze astrale bewustzijnsvelden.

Geliefden, ik Aartsengel Michael begrijp en weet dat deze nu beschreven begrippen moeilijk uit te leggen en te verklaren zijn naar en binnen jullie illusoire, illusionaire velden, binnen jullie emotionele velden en mentale gebieden. Maar dit geeft niet, de vraag op zich is al belangrijk genoeg om niet meer na te denken.

Rita: Wat bedoel je geliefde Lord?

AEM: Niet meer na te denken over hoe, wat, waarom is dit zo, is dit niet zo, en dies meer, maar om jullie denken uit te schakelen en in een meditatief ZIJN de dingen te leren zien en begrijpen. Deze (dit) bevatten geen oordeel. Geen ontrafeling van wat dan ook. Dit neem je dan gewoon "aan". Binnen je begrip, binnen je Zijn, binnen je Wezen en binnen je Hogere Weten, binnen "in" je, in je bewustzijn.

Rita: Oké, dank je wel geliefde Michael, graag wilde ik toch nog de vraag van iemand voorleggen, men vraagt namelijk wat is het verschil tussen het Hogere Zelf en het GodsZelf?

AEM: Even het begrip HZ en GZ toelichten binnen jullie begrip en systeem. Deze vraag kan enkel uitgelegd worden vanuit een illusoire begrip.

Jullie delen alles in; in onder en boven, in groot en klein, in hoger en lager en dies meer. Vanuit dit begrip binnen jullie dualiteitsbeleving, kun je zeggen.

Deze Zelven geliefden bevinden zich niet buiten jullie, maar IN jullie Zelf!

Doch antwoordend op de vraag, bekeken vanuit jullie begrip, bewustzijn, belevingsveld en "waarneming" kan Ik je zeggen dat jullie Hogere Zelf een trapje "hoger" dan jullie lagere Zelven staat, en de volgende Hogere Zelven leiden je naar het Goddelijke Zelf.

Het "Hoogste Goddelijke Zelf" van Al Wat is, is God uiteraard. Alles bevat in de ENE.

Ik, Aartsengel Michael, verkies deze manier van uitleg niet graag. (Hij doet dit met tegenzin voel ik, en zo voeden we deze gedachte ook.) Ik, Aartsengel Michael, benoem liever jullie Hogere Zelf en jullie GodsZelf binnenin jullie. Dit bestaat niet "buiten" jullie lieverds.

Jullie Godscelkern is jullie Goddelijke Zelf lieverds, begrijpen jullie mij hier goed?

Geen Hoger en geen lager spelletje, maar een overtuigende waarheid binnenin je Zijns-kader. Een Waarheid binnen de waarheid binnen de Waarheid binnen de Waarheid doorgaand tot je grootste WAARHEID de LiefdesBron in jezelf, je Goddelijk Zelf, dit ben jij!

The missing link hier is "Inner" gaan. Naar je her-innering gaan. INNER is ook niet binnen, nee het is je goddelijke Zijns-toestand. Het inner-weten en het inner-zijn was/is gesplitst in het verre verleden door de dualiteitsbeleving. Deze zijn als het ware "vergeten" tijdens de dualiteitsbeleving.

Afgescheidenheid gaf afscheid als het ware aan je Hogere Zelf. Maar ook niet echt. Daar door weten en voelen en be-leven en geloven en integreren, door meditatie, en door zoveel meer zoals o.a. de aangereikte "tools" te gebruiken (zie Ronna Herman), zullen jullie meer en meer en dieper en dieper jullie eigen zelf ZIJN. herinneren, herkennen, omarmen.

Het "Inner" is je Godscelkern, jij BENT. Je Ik BEN KERN. Jij Bent deze Kern. Het Middelpunt, point Zero ook. Jij bent je Almachtige Hoger Zelf.

Enkel geliefden zijn jullie dit vergeten door de sluier der vergetelheid.

Ik Aartsengel Michael heb gesproken.

Channeling van Rita Pulmans.

Leuke post? Blijf in de toekomst op de hoogte van dit soort artikelen en word lid van mijn gratis wekelijkse Nieuwsbrief!

Bron : Denk met je Hart

© Copyright Rita Pulmans. Er mag niets veranderd/toegevoegd of weggelaten worden van de tekst. De tekst dient in algehele vorm gekopieerd te worden of weergegeven. Gedeeltelijke weergave is niet toegestaan. De tekst mag niet gebruikt worden voor commerciële doelstellingen. De tekst  mag enkel gekopieerd worden voor eigen gebruik. Bij doorgaven aan derden mag dit enkel zonder winstoogmerk. Plaatsen in geschriften of boeken uitsluitend na schriftelijk aanvraag op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit artikel mag in z’n geheel en ongewijzigd worden gekopieerd en verspreid met inbegrip van alle copyright-meldingen.

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees