Geliefde Aartsengel Michael, Dank je wel, voor de vorige mooie en verduidelijkende Boodschap over het ego. Ik wilde je vragen: hoe kunnen we het ego loslaten. En allereerst uiteraard, alles wat met het ego te maken heeft. Want als we onze ego-trekjes (trucs) niet aankijken en het daardoor niet loslaten, zal ook het ego niet transformeren. Deze ego-trucs, voeden namelijk ons ego, ja toch? En hoe kunnen we vervolgens verder in de liefde van de vergeving gaan? Als er tenminste vergeving nodig is. Vergeving houdt voor mij in: het ver-gift wegdoen, wegvagen uit het ego-denken. Want door ons ego gerichte denken doen we onszelf het lijden aan. Vergeven is het gif ver weg doen, ver-gift.

 

forgiveflower

Weg. Het vergif dat ons denken, ons voelen en onze hogere staat van zijn belemmert.
Graag een woordje hierover.
Rita
****
Aartsengel Michael: Lieverd, een woordje zal wat weinig zijn, daar er zo vele woorden reeds aan "verspilt" zijn. Zo vele woorden zijn hier reeds over geschreven.

Wat baten boek en bril als de uil niet zien wil? Daarmee bedoel ik, Aartsengel Michael, te zeggen geliefde harten, dat eerst en vooral het ego zijn/haar "werk" doet tegenover zijn/haar gastheer.

Dat deze persoon, de gastheer, door ondervindingen, leerprocessen, etc. te weten zal komen en voelen, en tenslotte zal inzien, dat het ego jullie "helpt" om steeds in hetzelfde patroon te blijven circuleren, te blijven rondhangen. Ronddrijven in weemoed, in weeklacht en jammer geklaag, (dit als voorbeeld zegt AEM) als jullie dit niet lijfelijk ondervinden zeg maar.

Hoe kunnen of zullen jullie er bewust van worden dat het anders moet, dat het anders kan.

Het ego maakt je het duidelijk zo, om te gaan schijnen door inzicht, schijnen naar jezelf, en schijnen naar de wereld. Een betere en mooie tijd tegemoet tredend door inzicht en "verleden", geleden pijnen, of wat dan ook. En inzicht aan je gevend, dat verlichting op deze manier zal/kan bekomen worden.

Geliefde harten, als jullie in de vergeving gaan tegenover wat of wie dan ook. Ga dan eerst in de Liefde, ga daar waar de Liefde huist, naar je hart. Daar er geen enkele vergeving plaats kan vinden vanuit het verstand. Er is geen vergeving mogelijk als je niet eerst diep in je hart de Liefde voelt naar of voor die plaats, toestand, of persoon of wat of wie dan ook.

Begrijpen jullie geliefde harten, dat jullie eerst en vooral je eigen hart, je eigen zelf dienen te beminnen, hoe of wat daarin de toestand of situatie ook is geweest.

Geliefde harten, heb Lief zonder dat er vergeving nodig is. Als er vergeving nodig is, is er reeds de lijn overschreden van het ego. Het ego dat je doet denken en voelen dat jij hier wederom het slachtoffer of de dader bent. Het ego dat je weer eens met de neus op de feiten drukt van dit of dat.

Waarom dient er in de vergeving gegaan te worden geliefde aardekinderen. Dit is omdat er reeds veel beladen is met vooroordelen, veroordelen naar en van elkander toe.

Waarom is het zo moeilijk om iets te bespreken, uit te praten, iets uit te spreken vanuit je Liefde en begrip?

Het veroordelende en het miskende ego komt je zo graag een handje hierin helpen,door jou de richting in/uit te duwen van het verongelijkte ego, het ego dat hand in hand gaat met het bekritiserende ego, etc....vul de naam van je vele ego personaliteiten even in..... Deze kennen elkaar zeer goed. (A.E.M. zegt dit al glimlachend.)

Doch, zegt A.E,M., het is niet echt om mee te lachen, daar het zo hardnekkig kan zijn en het je steeds pijn doet. Daarom geliefde zielen wees mild in je denken naar jezelf en de ander toe. Naar je oordeel, dat helemaal geen oordeel mag zijn, maar een liefdesuitreiking vanuit jezelf naar de ander door begrip en inzicht.

Weten jullie lieverds dat voorbij het inzicht de Liefde nestelt? Het nestelt zich ook vóór het oordeel, om jullie met zachtheid te doordringen en alles los te laten wat jullie naar beneden trekt. Om alles te overschaduwen met een heerlijke zachte helende gloed, en zo jullie naar je heilige hart doet voeren.

Zie geliefde in dit Heilige Hart, jouw heilige Hart, brandt het vuur van de Liefde die jij bent. Laat niet je ego jou leiden, maar Licht en Liefde.

Ik Aartsengel Michael heb gesproken vanuit mijn Licht naar uw Licht. Vanuit Mijn Liefde naar uw Liefde.

Channeling van Rita Pulmans. 

 

Bron : Denk met je Hart

© Copyright Rita Pulmans
Er mag niets veranderd/toegevoegd of weggelaten worden van de tekst. De tekst dient in algehele vorm gekopieerd te worden of weergegeven. Gedeeltelijke weergave is niet toegestaan. De tekst mag niet gebruikt worden voor commerciële doelstellingen. De tekst  mag enkel gekopieerd worden voor eigen gebruik. Bij doorgaven aan derden mag dit enkel zonder winstoogmerk. Plaatsen in geschriften of boeken uitsluitend na schriftelijk aanvraag op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit artikel mag in z’n geheel en ongewijzigd worden gekopieerd en verspreid met inbegrip van alle copyright-meldingen.

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees