Hoe te leven met een te dunne huid in een wereld die je overdondert? 'Wees toch niet zo overgevoelig!' Krijg je dit vaak te horen? Dan ben je wellicht hooggevoelig en is dit boek iets voor jou. Ongeveer 15 tot 20% van de bevolking neemt meer prikkels waar dan de rest. Zij worden hoogsensitief (HSP) of hooggevoelig genoemd. Hooggevoeligen kunnen tussen de regels door lezen, ze nemen anders en sterker waar, ze kunnen stemmingen van anderen aanvoelen en soms zijn ze zelfs paranormaal begaafd. Deze sterkere waarneming kan een voordeel zijn, maar helaas lijden veel hooggevoeligen eronder: ze zijn snel gestrest, kennen hun grenzen niet en twijfelen aan zichzelf.

 

 Leefboek hooggevoeligheid

Klik op het boek voor meer informatieDit praktische handboek helpt hooggevoeligen om hun waarneming te richten, hun energie te verdelen en hun grenzen te ontdekken en bewaken. Door middel van oefeningen en voorbeelden die je bewust maken van je onbewuste zintuiglijke waarnemingen, komt hooggevoeligheid in een heel ander daglicht te staan. Hooggevoeligheid is een gave, het is jouw ware aard en die mag je ontwikkelen en tot voordeel maken.

De auteur Rolf Sellin, geboren in 1948 in Duitsland was oorspronkelijk architect maar kreeg in zijn werk te veel problemen met zijn eigen onbegrepen hooggevoeligheid. Hij maakte van zijn gave zijn beroep en heeft nu leiding aan het HSP-instituut in Stuttgart waar hij cursussen en coaching in de psychotherapie verzorgt bij de begeleiding van HSP-ers.

Recensie(s)

Hooggevoelige mensen nemen van hun omgeving en de maatschappij meer en intensiever prikkels op dan anderen. Dit kan als een gave worden gezien die zijn of haar levensgeluk positief kan beïnvloeden; aan de andere kant zijn er hooggevoeligen die deze gave als een last ervaren en daarom in hun ogen dikwijls te kort komen en ontevreden in het leven komen te staan. Na een door de lezer te maken zelftest ('Ben jij hooggevoelig?') wordt ingegaan op het begrip hooggevoeligheid en wat daarbij verschillen zijn tussen mannen en vrouwen. Vervolgens wordt aangegeven hoe je je eigen waarneming kunt leren sturen middels centreren en afgrenzen en hoe je jouw leven als hooggevoelige gemakkelijker kunt maken in sociale relaties, thuis, op het werk en met vrienden. Elk hoofdstuk bevat reflectiemomenten, oefeningen en opdrachten om je bewust te maken van onbewuste zintuiglijke waarnemingen en hoe deze een positieve wending aan jouw leven kunnen geven. Voor hooggevoeligen, mensen in hun directe omgeving en andere geïnteresseerden een praktisch werkboek.

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees