Tenzin Wangyal Rinpoche zet in dit boek uiteen welke rol de elementen aarde, water, vuur, lucht en ruimte spelen in de drie spirituele tradities van Tibet: bön, tantra en dzogchen. De sjamanistische wereldbeschouwing van bön werkt met de vijf elementen via de natuurkrachten en de niet-fysieke wezens die met de wereld van de natuur geassocieerd worden. In de tantrische visie worden de elementen gezien als vijf soorten energie in het lichaam, die in evenwicht gebracht en gehouden worden door middel van yogabewegingen, ademoefeningen en visualisaties. De leer van dzogchen ten slotte, beschouwt de elementen als de vibratie en glans van het leven zelf, slechts toegankelijk door middel van zuiver bewustzijn.

 

De helende kracht van de elementen
Klik op het boek voor meer informatie

 

Het doel van dit boek is de lezer bewust te maken van de verbinding die de mens heeft met het heilige aspect van de natuur en een leidraad te bieden die duidelijk maakt wat voor oefeningen in wat voor situaties nodig en effectief zijn.

Recensie(s)

Het boek biedt mogelijkheden tot beter lichamelijk en geestelijk functioneren met behulp van de Bon-traditie uit Tibet. Dit is de inheemse sjamanistische religie die zich heeft vermengd met het boeddhisme. Herstel van contact met de natuur staat centraal door middel van de vijf elementen aarde, water, vuur, lucht en ruimte. Er worden drie niveaus van moeilijkheidsgraad onderscheiden: uiterlijk, innerlijk en verborgen niveau. Er worden adem- en yoga-oefeningen gegeven. Er wordt gewerkt met chakra's, visualisaties, mantra's en subtiele energieen. Er is een uitgebreide woordenlijst en een adressenlijst. De schrijver is een Tibetaanse Bon-meester die al vijftien jaar lesgeeft in het Westen. De beschrijving is duidelijk maar sommige oefeningen met visualisatie van oosterse goden staan ver van ons af.

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees